Så dumt!

Har inte sett på TV på ett tag, har ju varit sommar och jag gillar mer att se på min dator så jag kan välja vad jag vill se å när och de viktigaste slippa reklamen! Men nu har jag åter gått till TV-träsket och såg telias nya på hitt.

Ett mobil abonemang för barn

Teoretiskt sett e själva abonemanget inte alls dårligt, till och med säkert jätte bra. De är själva marknadsföringen jag i frågasätter, och genaraliseringen barn kan väll vara ok om de e en 13åring vi pratar om (för självklart har mobil andvändandet krypit ner i åldrarna) men e de en 8-åring vi pratar om så vill jag opponeramig starkt!

Slogan"låt barnen ringa så mycket de vill" i fråga sätter jag oxå de finns knappt en ungdom som faktist andvänder ringfunktionen på sin mobil, de sickar sms (villket jag själv oxå gör).

Jag vill inte låta som en bakåtsträvare men är de rimligt att ban ska ha mobil innan de skaffat legg eller egen plånbok för den delen?

Här nedan jag jag kopierat direkt från telias engen hemsida: Åsiker? Tankar? har jag rätt eller fel eller lite rätt å lite fel?

Telia Mobil Full koll

Abonnemanget för dig som vill ha full koll över ditt barns mobilkostnader. Det går att ringa för hela månadsbeloppet och tar pengarna slut kan du enkelt ladda på med mer pengarna.

Låt barnen ringa så mycket som du vill


Alliansens nya idiotförslag

Kunde inte låta bli att lägga på minnet vad jag för en stund sen hörde på radion, tänkte sen att jag kanske hörde fel så jag sökte upp min vänn google å surfade in på aliansens hemsida.

Förslaget lyder: För att förbättra kvaliten i grundskolan kommer alliansen ( M, C, Fp, Kd) att dela ut bonusar till de skolor som pressenterar bäst elevresultat. Vilket de motiverar genom att "om man ger skolerna en morot så kommer vilja att prestera bättre öka..."

På rensvenska alltså, de skolor som har de bästa eleverna kommer att få mer pengar. De e i allfall min tolkning om någon annan uppfattat förslaget på ett annat sätt så lyssnar jag med intresse på ett annat synsätt! Leta upp deras hemsida via google (tänker inte bemöda mig med att länka den)

Sen till själva motiveringen att eleverna skulle plugga bättre om de vet att skolan får mer pengar, skulle tro att de behövs löften om utlandresor å pengar på egen ficka för att en sånt förlag överhuvudtaget skulle få nån form av verkan. Men i de stora hela tror jag verkligen inte att eleverna motiveras till att studera mer för att skolan får mer pengar. De e ju bara att gå till sig själv, få se nu jag e  tex 12år och läraren säger att vi får mer pengar till undervisningen om alla gör riktigt bra i från sig på nästa prov....de e ju så man vill skratta....

.....sen så undrar jag vad som skulle vara så fel på förslaget att dela pengarna lika å sattsa på mindregrupper å fler lärare, som den rödgöna alliansen har på förslag?

ska se mer nyheter nu.
 

I kväll...

Nu ska jag luta mig till baka i soffan å titta på en för mig "gammal klassiker"

Så vid prist pa annat just nu kan jag recomendera denna film, söt rolig å lite sorglig (men bara lite)

Har lagat 3plagg åt marcus i kväll oxå (sorry jimmy dina shorts får vänta)