Ärlighet?

"De är alltid läge att vara ärlig" var planen att ett av mina nya motton skulle vara. Å visst ja har i princip inga problem med att vara full ständigt ärlig så länge ja inte gör nån lessen (eller bara e taskig eller om de innebär att lägga upp mina känslor på fat) ja de blev ju mer än en grej men de e dn första i de här läget som ja grubblar på. Ja trodde att vi tyckte samma om en grej, men har insett att så inte alls var fallet. Så nu måste ja säga nått (nej annat alternativ finns inte) Frågan e hur ärlig ja ska vara?? För sanningen e inte snäll å ja e inte säker på att den leder nån stanns. Sen har ja ett annat alternativ som oxå e sant men inte orsake å ett tredje som kanske e lättast att ta, men bara väldigt lite sant. Ja har ju inte bara lovat mig själv att vara ärlig utan att vara direkt ärlig, ja menar de e ju aldrig läge för dåliga nyher eller att eventuellt göra nån lessen (ja menar de e ju som aldrig läge att göra slut tex...). Men att göra ingenting e nog kanske taskigast? Skulle de vara jag så tar ja hellre en sårande sanning än en snäll lögn (hur ska man annars förstå vad de handlar om?) och att låssas som ingenting eller bara ignorera en e ju taskigt å fegt.... Me samtidigt ser ja ingem poäng me att vara ärlig om de inte leder nån stanns, ja ser ingen på poäng me att säga nått som förmodligen bara upplevs som taskigt bara för att få de sagt... Ja hur ärlig e "bra" ärlig??

Hoppas ja kan lägga bort de nu å sussa behöver de jobb i mön. Å så kommer syster hem =) har lyckats sy lite senaste dagarna inga jätte project men några små saker. Hoppas ja ska få till klänningarna som ja börjat me skulle så gärn ha dem nu när de e så härligt ute!


Kommentarer
Postat av: Zandra Bergwall

Hej Terez!
Intressant ämne du tar upp.
Det är ju dock så att folk antingen är "överärliga"
som du säger "säger sanningen oavsett om den sårar.
Sedan finns det ju andra kategorier...
Men de flesta kör ju med vita lögner för att inte såra andra och inte att förglömma att skydda sig själva!
Det kommer inom en snar framtid gå att läsa om ett ämne som varit väldigt aktuellt i din hemstad senaste åren. Där ämnet kommer att vinklas som det tydligen diskuterats länge bland ortsborna men få vågat att
öppet & ärligt stå för dessa åsikter. De få som gjort det
råkade illa ut.. Så spana i dagstidningar å på nätet närmaste månaden - lär blir diskussioner i Piteå.

//Zandra. B

2013-06-16 @ 10:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: