har en massa åsikter....

Råkade se ett debatt program i kväll, vilket ja som har för mig att ja brukar gilla, vilket ja oxå vanligt vis gör, men isåg oxå efter tyå 10min varför ja iprincip har slutat titta. Ja blir så j..a f. och upprörd över idioter som inte har en aning om vad de pratar om. Å de värsta e att ja e väl medveten om att ja inte e nån super expert i ämnet, ja menar de e ju inte så att ja lusläser dagstidningarna eller slaviskt följer nyheterna, har väll inte häller varit politiskt aktiv på riktigt...men vissa saker e ju som svåra att inte snappa upp. Å så har de lyckats fiska en ensamstånde ung tjej med en dotter på 1år som sitter där å bekräftar hur bra aliansen är för hennes situration. ???? Utan att redovisa nån typ av bakgrundsfakta, med tanke på hennes ålder så skulle ja inte bli förvånad om hon bodde hemma, å då e de ju klart att mamma pengen räcker långt, be henne komma tillbaka om 5år då ungen ska ha skidor å pengar till skolutflycker. Nu kanske hon hade en toppen utbildning (vilket inte häller framgick) eller en ny kille på g.....Vilket ja verkligen unnar henne påängen med de hela var bara att ja tyckte att de var ett riktigt dårligt exempel! Sen diskutera de här me rot å rut å hur många som andvänder sig av de.....å ja blir bara trött...de e klart att ja oxå skulle utnyttja rot om ja skulle renovera, (vilket inte lär hända, ja hoppas faktist att de avskaffats då de e dax för de) men de betyder inte att ja är för avtalet. + att nu när de dras av direkt å de inte e nått man behöver fylla i på skatteblanketten så har naturligt vis hantverkarna passat på att höja lite. En höjning som naturligtvis förklarats med pengars värdeförändring =P. Just de paratade de inte om utan de e mina ega iaktagelser å åsiker.
Å sen sjukvården...(jajjemen de lyckades pricka in alla topp punkter typ) "Vården e bättre" "genom privatisering har vi ökat konkuransen å motiverat både landstinget å den privata sektorn till att göra bättre jobb"  Ja visst de e no sant, men skulle de då vara enskild anledning till att "vården blivit bättre"? erkänner att ja slutade titta här nån stanns. Men ja tycker att de helt uppenbart att vi har ett A och ett B lag då de gäller vården. Är du anställd åt ett privat företag å jobbar ex me nån typ av it eller ingengör så har du med största sanolikhet en försäkring via din anställning som ser till att du får vårt inom några dagar om du skulle behöva allt ifrån psykhjälp till op. Ja visst får vi i B laget blindtarmsinflamation eller behvöver op pga olycka som blir livshotande annars så får vi ju den. men är de bara så där halvakut dvs inget man dör av men gör så att man har ont dygnet runt så e de bara att vackert vänta 3månader, minst. Vilket är enväldigt långtid om du ex inte kan gå eller sova. Å ja de heter så fint att man har "vårdgaranti" innom 3 månader. men i praktiken så får man vänta 3 månader. Vill no oxå påstå att de finns ett C lag för ja kan tänka mig att de e svårare om du har svårbestämda symtom å behöver börja med att gå till "din husläkare". Har du dessutom samma som ja så kommer han med störtsa sannolik het oxå skicka hem dig med uppmaningen att "vara lite possitivare" med han så beöver man vara en påläst bulldoser å gärna inkompetent till att känna arogans. Vill påpeka att ja pratar om han på VC.
Sen finns de ju en anledning till uttrycket "nu låter du som en politiker" eller "politiskt korrekt"Ska du gå med i moderaterna får du förmodligen gå kurs i hur du slingrar dig ur jobbiga frågor, ja ja de gäller förmodligen inte bara dem men de här e min blogg å ja tar de exempel ja vill! 

Misstänker att de inte e så många som orkar läsa hela min osamanhängande text, vilket e helt ok överlag så är påängen att ska man ha tvdebatter så kan man vill i allfall ta fram personer som är representativa för de man pratar om å se till att de så kallade experterna är pålästa, vilket vissa var ja men MITT helhets intryck var att att programets påäng var att förklara hur bra aliansen var inte att diskutera frågorna och hur de ser ut i verkligheten!  

Känns aningen bättre nu när ja skrivit av mig lite så nu blir de sängen!! För intresse gruppen kan ja berätta att min fot som fick en dos kortison i går under dagen varit aningenostabil å lite ond i kväll har krymp i hop så ja tror de blir prommis i mön =)

Nattinatt kram/Tessy


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: